ISTO KAO KAD JE HITLER UBIJAO JEVREJE: Brazilski predsednik o ratu u Gazi - komentarisao i smrt Navaljnog

Novosti online

18. 02. 2024. u 15:03 >> 15:40

BRAZILSKI predsednik Luiz Inasio Lula da Silva rekao je da Izrael čini "genocid" nad palestinskim civilima u Pojasu Gaze, rekavši da je to isto što i Holokaust.

ИСТО КАО КАД ЈЕ ХИТЛЕР УБИЈАО ЈЕВРЕЈЕ: Бразилски председник о рату у Гази - коментарисао и смрт Наваљног

Foto: Tanjug

- Ono što se dešava u Pojasu Gaze nije rat, to je genocid - rekao je Lula novinarima u Adis Abebi gde prisustvuje samitu Afričke unije.

- To nije rat vojnika protiv vojnika. To je rat između visoko pripremljene vojske, i žena i dece. Ono što se dešava u Pojasu Gaze sa palestinskim narodom nije se dogodilo ni u jednom drugom trenutku u istoriji. U stvari, dogodilo se: kada je Hitler odlučio da ubije Jevreje - rekao je brazilski predsednik.

Lula takođe kaže da niko ne treba da pretpostavi da ruski predsednik Vladimir Putin ima bilo kakve veze sa smrću istaknutog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, nakon što je umro od „sindroma iznenadne smrti“.

- U zatvoru je preminuo građanin. Ne znam da li je bio bolestan ili je imao problema - kaže Lula.

- Optužiti znači banalizovati. Nadam se da će mrtvozornik dati objašnjenje zašto je osoba umrla.

(Tajms of Izrael)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)