JULIJA NAVALJNA SUTRA NA SAVETU EU: Borelj najavio doček supruge ruskog opozicionara, pa najavio još jednu stvar

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 02. 2024. u 18:22

JULIJA Navaljna, supruga ruskog opzicionara Alekseja Navaljnog koji je u petak preminuo u zatvoru u Sibiru prisustvovaće sutra sednici Saveta Evropske unije za spoljne poslove, najavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

ЈУЛИЈА НАВАЉНА СУТРА НА САВЕТУ ЕУ: Борељ најавио дочек супруге руског опозиционара, па најавио још једну ствар

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

- U ponedeljak ću dočekati Juliju Navaljnu na Savetu EU za spoljne poslove - napisao je Borelj u objavi na društvenoj mreži  X.

On je dodao da će na sastanku ministri spoljnih poslova država članica EU poslati "snažnu poruku podrške borcima za slobodu u Rusiji i odati poštu Alekseju Navaljnom", prenosi Rojters.

Julija Navaljna neplanirano se pojavila u petak, posle vesti o smrti svog supruga, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji gde je istakla da ne treba verovati ruskoj vlado i pozvala međunarodnu zajednicu da se uključi u borbu protiv ruskog režima.

Navaljni je preminuo u petak u 48. godini, u ruskom zatvoru gde je služio 30-godišnju zatvorsku kaznu.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!