FRANCUSKI POLJOPRIVREDNICI NE ODUSTAJU: I danas na ulicama Pariza traže bolje uslove i veće subvencije

Novosti online

23. 02. 2024. u 10:21 >> 10:23

FRANCUSKI poljoprivrednici organizuju danas protest u Parizu, a nekoliko desetina traktora već je stiglo u francusku prestonicu.

ФРАНЦУСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НЕ ОДУСТАЈУ: И данас на улицама Париза траже боље услове и веће субвенције

Foto: Tanjug

- Cilj nam je da pokažemo da nećemo odustati. Sve dok se ne pojavimo u Parizu, vlada se ne plaši - rekao je jedan od poljoprivrednika Maksens Vitman za BFMTV.

U međuvremenu, francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je nezadovoljne poljoprivrednike na sastanak tokom Sajma poljoprivrede u Parizu, koji će trajati do 3. marta.

Predsednik Nacionalne federacije sindikata poljoprivrednika (FNSEA) Arno Ruso poručio je, međutim, da neće prisustvovati sastanku.

- Neću da idem na ovaj veliki sastanak. Smatram da je neshvatljivo ovo što se dešava. Cinizam koji preovladava je nepodnošljiv za ljude koje predstavljam, rekao je Ruso.

Francuski poljoprivrednici nedeljama protestuju, zahtevajući od Vlade Fancuske da im obezbedi veća primanja i povoljnije administrativne uslove.

Oni su nezadovoljni zbog sve većih troškova za gorivo, kašnjenja u isplati subvencija Evropske unije, kao i sve veće birokratije i konkurencije kada je reč o uvozu robe.

BONUS VIDEO: „NE MOŽEMO VIŠE DA SE BORIMO“: Stotine traktora zajedno sa farmerima blokirali ulice Madrida 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!