JEDNA TAČKA IDALJE SPORNA: Poznato kada će biti nastavljeni pregovori o prekidu vatre u Gazi

Tanjug

02. 03. 2024. u 12:53

PREGOVORI o prekidu vatre u Pojasu Gaze trebalo bi da budu nastavljeni u nedelju u Kairu, rekli su danas egipatski bezbednosti izvori, prenosi Rojters.

ЈЕДНА ТАЧКА ИДАЉЕ СПОРНА: Познато када ће бити настављени преговори о прекиду ватре у Гази

Foto: Tanjug/AP

Ti izvori su dodali da su se strane dogovorile o trajanju primirja u Gazi, puštanju talaca i zatvorenika, ali da nedostaje saglasnost o povlačenju izraelskih snaga iz severnog dela Pojasa Gaze i povratku Palestinaca.

Izraelski portal Vala javio je juče, pozivajući se na visokog izraelskog zvaničnika, da je Izrael rekao posrednicima Egiptu i Kataru da neće nastaviti pregovore o prekidu vatre sve dok mu Hamas ne pošalje spisak izraelskih talaca koji su ostali živi u Gazi.

Mediji su ranije javili da su u pregovorima prekidu vatre u Gazi održanim prošle nedelje u Egiptu učestvovali predstavnici te zemlje, Izraela, Katara i SAD.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar