NIKI HEJLI ODUSTALA OD TRKE: Donald Tramp je republikanski predsednički kandidat

Novosti online

06. 03. 2024. u 16:15

NIKI Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsdedničku nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD.

НИКИ ХЕЈЛИ ОДУСТАЛА ОД ТРКЕ: Доналд Трамп је републикански председнички кандидат

Tanjug

Niki Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsdedničku nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD.

- Došlo je vreme da prekinem moju kampanju. Rekla sam da želim da se čuje glas Amerikanaca. To sam i uradila. Ne žalim zbog toga - rekla je ona.

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp.

Rođena kao Nimrata Randava, Hejlijeva je ćerka indijskih imigranata koji su u ruralnom delu Južne Karoline imali prodavnicu garderobe. Udala se za Majkla Hejlija, oficira Nacionalne garde Južne Karoline, 1996. godine. Imaju dvoje dece, ćerku Renu i sina Nalina. U Republikanskoj partiji bila je konzervativna ali je reputaciju stekla baveći se pitanjima roda, pola i rase na kredibilniji način od drugih članova stranke.

Sebe naziva zaštitnicom američkih interesa u inostranstvu, i tokom njene funkcije ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama 2017. i 2018. godine, Amerika se povukla iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog tokom administracije Baraka Obame, a koji je među republikancima bio izuzetno nepopularan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)