RUPERT MERDOK SE PONOVO ŽENI: Verio bivšu suprugu ruskog milijardera

Tanjug

08. 03. 2024. u 13:42

AUSTRALIJSKO-američki medijski tajkun Rupert Merdok (92) verio je svoju partnerku, penzionisanu rusku molekularnu biološkinju Elenu Žukovu (67), potvrdio je Merdokov tim.

РУПЕРТ МЕРДОК СЕ ПОНОВО ЖЕНИ: Верио бившу супругу руског милијардера

Foto: Prinstkrin/ Jutjub/ 9 News Australia

Svadba, za koju se očekuje da će se održati u njegovom vinogradu na imanju Moraga u Kaliforniji u junu ove godine, biće peti brak, ali šesta veridba Ruperta Merdoka, piše Bi-Bi-Si.

Navodi se da se par upoznao na zabavi koju je organizovala jedna od Merdokovih bivših žena, kineska preduzetnica Vendi Deng.

Ostale Merdokove bivše supruge uključuju australijsku stjuardesu Patrišu Buker, novinarku škotskog porekla Anu Men i američku manekenku i glumicu Džeri Hol.

Žukova je prethodno bila udata za ruskog naftnog milijardera Aleksandra Žukova, dok je njihova ćerka Daša bivša supruga ruskog oligarha Romana Abramoviča.

Merdok je otpočeo karijeru u Australiji 1950-ih, a na kraju postao vlasnik britanskih medijskih platformi "News of the World" i "The Sun".

Nakon poslovanja u Britaniji, Merdok je kupio američke časopise "New York Post" i "Wall Street Journal", pre nego je pokrenuo konzervativni Foks njuz, trenutno najgledaniji kanal u SAD.

Preko kompanije News Corp, koja je osnovana 2013. godine, Merdok ostaje vlasnik stotina lokalnih, nacionalnih i međunarodnih medija.

Jedna od kontroverzi njegove duge medijske karijere bilo je hakovanje telefona ubijene britanske devojčice Mili Dovler od strane "News of the World", kako bi slušali njenu glasovnu poštu.

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)