NOVITETI U RUSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI: Pokrenuta škola za sveštenike-blogere

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 03. 2024. u 22:40

SINODALNO misionarsko odeljenje Ruske pravoslavne crkve (RPC) pokrenulo je probni edukativni kurs za sveštenike – blogere i misionare, izjavio je predsednik odeljenja i član Vrhovnog crkvenog saveta episkop Lukovicki Jevtimije (Dmitrij Mojsejev).

НОВИТЕТИ У РУСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ: Покренута школа за свештенике-блогере

META Kijevsko-pečerska lavra, Foto AP

On je objasnio da je u planu odeljenja da napravi redovne kurseve za pravoslavne blogere na bazi jednog od pravoslavnih univerziteta ili visokih duhovnih obrazovnih ustanova.

- Prva grupa od 10 ljudi prošla je obuku od 29. januara do 8. februara - istakla je Jelena Fufajeva, šef sektora obrazovnih programa Sinodalnog misionarskog odeljenja.

Prema rečima episkopa, svrha obuke je, između ostalog, da sveštenici u svojim blogovima ne izgube iz vida glavni cilj svoje aktivnosti u oblasti bloga, a to je propovedanje o Hristu i na taj način izbegnu nepotrebno udubljivanje u teme koje nemaju veze sa crkvom.

- Generalno, stavovi sveštenika, koje iznosi na internetu, ne bi trebalo da budu u suprotnosti sa zvaničnim stavom RPC. On [bloger-misionar] mora i dalje biti u skladu sa, recimo, stavom crkve po ovom ili onom pitanju. Pogotovo ako su to pitanja koja izazivaju veliki odjek u društvu - rekao je vladika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave