"BILD" OTKRIVA: Trampov tajni plan za Ukrajinu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 22:46

OBEĆANjE republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da će, kad ponovo uđe u Belu kuću, zaustaviti sukob u Ukrajini u roku od 24 časa, ali i upozorenje da će članice NATO-a koje ne izdvajaju dovoljno za odbranu prepustiti sudbini, uznemirila je Kijev i njihove zapadne saveznike.

БИЛД ОТКРИВА: Трампов тајни план за Украјину

Foto: Profimedia

Nemački "Bild" odmah je izjavu o "miru za 24 sata" okarakterisao kao Trampovo hvalisanje i dodvoravanje ruskom lideru Vladimiru Putinu. "To je uobičajeno Trampovo besmisleno hvalisanje", citirao je list eksperta za spoljnu politiku Ijana Bremera.

U pokušaju da nekako otkrije šta je Trampov "tajni plan za Ukrajinu", "Bild" navodi da u konzervativnim krugovima kruže ideje koje je nedavno izneo Ilon Mask – Rusija će zadržati Krim kao i teritoriju koju je oslobodila, a Ukrajina neće postati članica NATO-a.

Maskov plan je odbačen kao "ruska propaganda", ali njegove ideje odgovaraju ljudima u Trampovom okruženju, navodi "Bild" i podseća da je popularni voditelj Taker Karlson uradio intervju sa Putinom, a sam Tramp "sluša izolacioniste koji žele da smanje ulogu Amerike kao globalnog lidera" i koji "tvrde da Kijev ne može da pobedi i da milijarde koje mu se šalju treba uložiti kod kuće", u Ameriku.

Postoje i strahovi da bi Tramp mogao da izvede SAD iz NATO-a i odustane od odbrane Evrope, što bi imalo ozbiljne posledice po Nemačku, navodi "Bild" i zaključuje da je situacija "alarmantna".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)