UNRVA IZNELA DRAMATIČNE PODATKE: Svako treće dete mlađe od dve godine u Gazi na ivici gladi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

16. 03. 2024. u 15:28

SVAKO treće dete mlađe od dve godine u severnom delu Pojasa Gaze je akutno neuhranjeno i na ivici je gladi, upozoreno je danas iz Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA).

УНРВА ИЗНЕЛА ДРАМАТИЧНЕ ПОДАТКЕ: Свако треће дете млађе од две године у Гази на ивици глади

Tanjug

- Neuhranjenost dece se brzo širi i dostiže nivoe bez presedana u Gazi - navodi se u saopštenju UNRVA objavenom na društvenim mrežama, prenosi Tajms of Izrael.

Više od pet meseci nakon izraelske vazdušne i kopnene kampanje u Gazi, izazvane razornim napadom Hamasa 7. oktobra, veći deo enklave je u ruševinama, a većina od 2,3 miliona stanovnika je raseljena i suočava se sa velikom humanitarnom krizom.

Zapadne zemlje pozvale su Izrael da učini više kako bi omogućio dostavljanje humanitarne pomoći, a UN kažu da se suočava sa "ogromnim preprekama" uključujući zatvaranje graničnih prelaza, komplikovane procedure provera, ograničenja kretanja i nemire unutar Gaze.

Izrael tvrdi da ne postavlja ograničenja na humanitarnu pomoć za civile u Gazi i za spore isporuke okrivljuje nesposobnost ili neefikasnost agencija UN.

Izrael je ranije optužio UNRVA za saučesništvo sa Hamasom, rekavši da su neki članovi osoblja učestvovali u napadu 7. oktobra i pozvao je na raspuštanje agencije, a nekoliko velikih donatora zaustavilo je finansiranje UNRVA zbog ovih optužbi.

 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA - Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024