UKRAJINSKI IZVORI: Ruska vojska je napredovala duboku kroz ukrajinsku odbranu kod Ugljedara (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 03. 2024. u 17:30

RUSKA vojska napredovala je duboko kroz položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Ugledara. Severno od sela Ševčenko, na području širine oko 1,6 km, napredovanje ruskih trupa bilo je oko kilometar. Ovo su potvrdili ukrajinski internet izvori.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: Руска војска је напредовала дубоку кроз украјинску одбрану код Угљедара (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Ruski izvori takođe potvrđuju da su Oružane snage Rusije uspele da postignu uspeh na ovom sektoru fronta. Neki od njih navode da su se jedinice ruske vojske uspostavile u šumovitim predelima severozapadno od Ševčenka, sela koje se nalazi jugozapadno od Ugledara.

Ruski artiljerci su se istakli na južnodonjeckom pravcu. Izveli su efikasne napade na tri ukrajinska uporišta u oblasti Ugledara, Nikolskog i Pavlovke. Kao rezultat toga, Ukrajinci su imali gubitke u ljudstvu i opremi.

Ruska artiljerija je takođe pogodila koncentracije ljudstva i opreme ukrajinskih snaga u oblasti Guljaj-Polje i Komsomolskoje.

U južnodonjeckom pravcu bilo je slučajeva da se ukrajinski vojnici predaju ruskim.

U zvaničnom izveštaju Ministarstva odbrane Rusije navodi se da ruske snage poboljšavaju svoje pozicije na ovom sektoru fronta.

U stvari, aktivne vojne operacije primećene su gotovo duž cele linije dodira. Između ostalog, zapadno od Avdejevke zabeleženo je intenzivno dejstvo ruskih teških VBR sistema. A u Zaporožju se nastavlja zauzimanje centralnog dela Rabotina od ukrajinskih jedinica.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)