OBOREN HELIKOPTER VSU U SUMSKOJ OBLASTI: Pokušao da izvrši desant u Belgorodskoj oblasti (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 03. 2024. u 17:42

RUSKI vojni izviori saopštili su prvo da su u Sumskoj oblasti na ukrajinskoj strani granice oborili američki helikopter UH-60 BLACK HAWK koji je bio prodat ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi GUR koji su koristili pripadnici specijalnih snaga te službe.

ОБОРЕН ХЕЛИКОПТЕР ВСУ У СУМСКОЈ ОБЛАСТИ: Покушао да изврши десант у Белгородској области (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Iks

Međutim, sve više informacija ukazuje da se ipak radi o ukrajinsko borbenom helikopteru MI-24.

Ukrajinski UH-60 BLACK HAWK bio je specifičan po načinu na koji je bio obeležen.

Naime, oružane snage Rusije objavile su prvo snimak na kojem se tvrdi da prikazuje mesto pada ukrajinskog helikoptera UH-60 BLACK HAWK u blizini grada Lukašivka u Sumskoj oblasti, pri čemu je helikopter oboren dok je pokušavao da pređe rusku granicu i prizemlji helikopterski desant kod Kozinke u Belgorodskoj oblasti.

Ono što je poznato je da ukrajinska vojska ima samo 1 UH-60 koji im je prodala privatna kompanija pod nazivom Ace Aeronautics početkom 2023. i od tada ga je koristila Glavna obaveštajna uprava za „specijalne misije“.

Iako ruska vojska tvrdi da je u pitanju „Crni jastreb“ s druge strane detaljniji snimak ukazuje da olupina više odgovara oblik helikotera Mil Mi-17, Mi-8, pa čak i Mi-24P ili verzija V.

Ono što je najveća nedoumica u celoj priči jeste sistem obeležanja ukrajinskih helikoptera koji na horizonatalnom repu imaju dve duple pune linije.

Ruski neformalni izvori ubeđeni su da je 100 posto u pitanju borbeni helikopter Mi-24 koji je oboren od strane 138. moto-streljačke brigade koja se nalazi na rusko-ukrajinskoj granici.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!