PRIZNANJE IZ KIJEVA: Zalihe municije pale su na kritičan nivo

Novosti online

18. 03. 2024. u 17:39

ZALIHE municije određene vrste ukrajinske vojske pale su na kritičan nivo, rekao je zamenik ministra odbrane Ukrajine Ivan Gavriljuk.

ПРИЗНАЊЕ ИЗ КИЈЕВА: Залихе муниције пале су на критичан ниво

Foto Tanjug/AP

- Ovaj i drugi negativni faktori otežavaju ukrajinskim oružanim snagama izvršavanje njihovih borbenih zadataka -ocenjuje Gavriljuk.

Prema rečima zamenika ministra odbrane, Kijev i dalje iščekuje isporuku višenamenskih borbenih aviona F-16, koji će smatra on, "povećati sposobnosti ukrajinskih snaga na kopnu".

U isto vreme Gavriljuk ističe da su Oružanim snagama Ukrajine preko potrebni sistemi PVO, avioni, helikopteri, rakete dugog dometa, granate – posebno u kalibru 155 mm, kao i savremeni sistemi za elektronsko ratovanje. 

Podsećanja radi, ukrajinske snage se već nedeljama suočavaju sa nedostatkom artiljerijskih granata, zbog odlaganja pomoći iz SAD, dok je EU tek pre pet dana uspela da se dogovori o izdvajanju svega pet milijardi za pomoć Kijevu.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!