NAJVREDNIJI UGOVOR U ISTORIJI ZEMLJE: Dobre vesti za Nemačku, stiže više od 100 oklopnih vozila

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 03. 2024. u 09:34

AUSTRALIJA je danas potpisala ugovor o izvozu više od 100 oklopnih vozila u Nemačku, što se opisuje kao „najteži“ ugovor australijske odbrambene industrije u istoriji.

НАЈВРЕДНИЈИ УГОВОР У ИСТОРИЈИ ЗЕМЉЕ: Добре вести за Немачку, стиже више од 100 оклопних возила

Foto printskrin youtube DE Military Update

Prema ugovoru će nemački proizvođač oružja Reinmetal izrađivati nosače teškog oružja "bokser" u svojoj tvornici u istočnoj australijskoj državi Kvinslend. Vozila će potom biti izvezena za korišćenje nemačkoj vojsci.

Ugovor vredan više od 600 miliona evra

Sporazum je odobren u nemačkom parlamentu, nakon što je australijski premijer Antoni Albaniz prisustvovao potpisivanju načelnog ugovora između Nemačke i Australije tokom svoje posete Berlinu u julu.

Ugovor, koji će australskoj ekonomiji doneti više od milijardu australijskih dolara (605 miliona evra), osiguraće više od 600 direktnih radnih mesta, a možda i više, rekao je Albaniz.

Australijski ministar odbrane Ričard Marles rekao je da je ovaj ugovor najveći vojni izvozni sporazum u istoriji zemlje.

- Izrada i izvoz oklopnih nosača teškog oružja "bokser" nemačkoj vojsci naglašava jačanje odnosa naših dvaju zemalja - rekao je u izjavi.

(Indeks)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)