ANALIZA "BLUMBERGA": Makronove reči o slanju vojske u Ukrajinu naljutile vlasti u Vašingtonu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 03. 2024. u 15:24

REČI francuskog predsednika Emanuela Makrona o slanju trupa u Ukrajinu izazvale su negodovanje u Vašingtonu, preneo je Blumberg, pozivajući se na izvor.

АНАЛИЗА БЛУМБЕРГА: Макронове речи о слању војске у Украјину наљутиле власти у Вашингтону

Foto: Tanjug/AP

„Kontroverzni komentar 'čizme na zemlji' izazvao je brz i javni ukor nemačkog kancelara Olafa Šolca i razbesneo američke zvaničnike, koji privatno kažu da bi takav potez čak mogao da izazove sukob sa Moskvom“, navodi se u izveštaju neimenovanom zvaničniku, prenose RIA novosti. 

Francuski predsednik Emanuel Makron je krajem februara rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, šefovi zapadnih država razgovarali su o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije bilo moguće postići konsenzus.

Kasnije je političar, koga su zbog ovih izjava oštro kritikovali i saveznici u NATO-u i lideri svih francuskih političkih partija, svoje reči nazvao pažljivo promišljenim.

On je takođe istakao da Pariz nema „granice i crvene linije“ po pitanju pomoći Kijevu.

Komentarišući Makronove izjave, Kremlj je upozorio da bi takav razvoj događaja neizbežno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a.

BONUS VIDEO:

"GDE MOŽE DA ODE DETE OD DVE GODINE?" Komšija iz Banjskog polja za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu