ORBAN PORUČIO UKRAJINCIMA: Ili uradite to, ili ćete nestati kao država

Novosti online

29. 03. 2024. u 16:53

MAĐARSKI premijer Viktor Orban je u razgovoru sa bivšim austrijskim kancelarom Volfgangom Šiselom rekao da je najidealnija opcija za Ukrajinu da postane tampon zona između Rusije i NATO bloka, inače će Ukrajinci izgubiti svoju zemlju, prenelo je mađarsko izdanje Mandiner.

ОРБАН ПОРУЧИО УКРАЈИНЦИМА: Или урадите то, или ћете нестати као држава

Foto: Tanjug/AP

- Premijer Mađarske je napomenuo da treba uzeti u obzir geografski položaj Ukrajine. Za njih, kao neposredne susede Rusije, najidealnije bi bilo da postanu tampon zona i dobiju bezbednosne garancije, jer ako se to ne desi, onda Prema Viktoru Orbanu, Ukrajinci mogu izgubiti njihovu državu. Prema njegovim rečima, Rusija nikada neće pristati na članstvo Ukrajine u NATO - navodi se u izveštaju.

Mađarski premijer je takođe istakao da ne vidi pretnju „ruskog napada na bilo koju zemlju NATO-a“.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024