BELA KUĆA "OGORČENA" IZRAELSKIM NAPADOM: Poginuli radnici WCK

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 04. 2024. u 00:00

BELA kuća je saopštila danas da je "ogorčena" izraelskim vazdušnim napadom na Gazu u kojem je poginulo sedam radnika humanitarne organizacije Svetska centralna kuhinja (WCK), navodeći da je predsednik SAD Džozef Bajden nazvao osnivača te humanitarne grupe i izrazio mu saučešće.

БЕЛА КУЋА ОГОРЧЕНА ИЗРАЕЛСКИМ НАПАДОМ: Погинули радници WCK

Foto Tanjug/AP

-Bili smo ogorčeni kada smo saznali za napad IDF u kojem su ubijeni brojni civilni humanitarni radnici WCK, izjavio je portparol Bele kuće Džon Kirbi tokom brifinga za novinare u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Na pitanje da li će SAD osuditi izraelski vazdušni napad, Kirbi je rekao da se korišćenje reči "ogorčenje" u saopštenju Bele kuće može okarakterisati kao osuda napada.

-Bajden je rekao osnivaču WCK Hozeu Andresu da će jasno dati do znanja Izraelu da humanitarni radnici moraju biti zaštićeni - izjavila je ranije danas portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Foto Tanjug/AP

U udaru na lokaciju na kojoj je radila WCK poginuli su građani Australije, Velike Britanije, Poljske, kao i Palestinci i dvojni državljanin SAD i Kanade.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je ranije izjavio da je jučerašnji udar izraelske vojske u kojem su stradali radnici WCK "tragičan i nenameran".

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?