DIREKTOR CIA IMA NOVI PLAN: U Kairu izneo novi predlog o prekidu vatre između Izraela i Hamasa

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 04. 2024. u 07:22

DIREKTOR američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Bil Berns predstavio je novi predlog na pregovorima o prekidu vatre između Izraela i Hamasa na sastanku održanom u Kairu, piše Si-En-En pozivajući se na neimenovani izvor.

ДИРЕКТОР ЦИА ИМА НОВИ ПЛАН: У Каиру изнео нови предлог о прекиду ватре између Израела и Хамаса

Foto: Jutjub/Central Intelligence Agency

Američki predlog uključuje oslobađanje većeg broja Palestinaca iz izraelskih zatvora u zamenu za 40 talaca koje Hamas drži u Gazi.

Izvor televizije navodi da bi SAD želele i da Palestincima sa severa Gaze, koji su zbog rata pobegli na jug, bude dozvoljeno da se vrate u svoje domove.

Sastanku, koji je održan tokom vikenda, prisustvovali su katarski, egipatski i izraelski zvaničnici i svi su navodno potvrdili da će proučiti novi predlog Vašingtona.

U isto vreme, predstavnici Hamasa sastali su se u Kairu sa zvaničnicima egipatske obaveštajne službe, javili su lokalni mediji.

Rat između Izraela i Hamasa izbio je 7. oktobra, kada je palestinska militantna grupa upala na jug Izraela i ubila oko 1.200 ljudi i uzela više od 250 talaca.

U izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze do sada ubijeno je više od 33.100 Palestinaca, navode iz ministarstva zdravlja u Gazi kojim upravlja Hamas.

 

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI - Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)