PRVE FOTOGRAFIJE I SNIMCI KATASTROFE U ITALIJI: Novi detalji ekpslozije u hidroelektrani (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2024. u 18:29

DESET osoba je povređeno, a šest je nestalo nakon eksplozije u hidroelektrani u oblasti Bolonje. Kako prenose svetski mediji, radnici koji su se u trenutku nesreće nalazili u hidroelektrani, zadobili su teške opekotine.

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ И СНИМЦИ КАТАСТРОФЕ У ИТАЛИЈИ: Нови детаљи екпслозије у хидроелектрани (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Do nezgode je došlo u veštačkom basenu Suvijana, na bolonjskim Apeninima, a eksplozija se dogodila na -9 spratu, ispod nivoa jezera, na oko 30 metara dubine.

- Ima puno dima i prostorije su poplavljene vodom, radimo na snižavanju temperature. Da biste pružili pomoć, potrebna vam je vidljivost i temperature kompatibilne sa ljudskim prisustvom. Kada budemo saznali šta je uzrok nesreće, moći ćemo preciznije da izvršimo proračune - objasnio je Kalogero Turturici, komandant vatrogasne brigade Bolonje.

- Na tim spratovima su bili transformatori. Ne znamo uzrok nesreće. Biće potrebna svedočenja onih koji su bili na licu mesta. U ovom trenutku je teško pretpostaviti jednu ili drugu specifičnu vrstu scenarija - rekao je Turturici.

Požar zahvatio transformator

"Enel Green Pover", kompanija Enel grupe koja se bavi razvojem i upravljanjem aktivnostima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, saopštila je da je "danas u ranim popodnevnim satima požar zahvatio transformator hidroelektrane Bargi (BO)".

- Vest nije dobra, ima radnika sa ozbiljnim opekotinama koje su odvezla vozila hitne pomoći. Izgleda da je požar izbio na devetom spratu - rekao je Marko Masinara, gradonačelnik Kamunjana.

"Elektrana je potpuno ispod nivoa jezera"

- Elektrana je potpuno ispod nivoa jezera na oko 30 metara dubine. Neki radnici su radili na održavanju turbina. Bilo je i timova koji su dolazili iz drugih delova Italije. Šokirani smo! - rekao je Masinara.

Gradonačelnik Kamunjana je stigao na lice mesta, očekuju se gradonačelnik Bolonje Lepore i prefekt Atilio Viskonti.

Enel, vlasnik elektrane, sprovodi provere sa osobljem svoje lokalne kancelarije kako bi utvrdio šta se dogodilo.

- Tehničari su, koliko nam je poznato, u kontaktu sa elektranom, a istraživanja se sprovode i sa Enel Green Pover, koji u okviru Enel grupe upravlja i razvija aktivnosti proizvodnje energije iz obnovljivih izvora na globalnom nivou. Za sada nema više detalja o nesreći - rekao je vlasnik elektrane.

Oglasio se zamenik premijera ministra spoljnih poslova

- Nažalost, došlo je do loših vesti u Emiliji Romanji, sa strepnjom pratimo razvoj situacije, solidarni smo sa svim porodicama koje su zabrinute za sudbinu svojih najmilijih - rekao je Antonio Tajani, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA: Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom Rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)