DRAMA U RUSIJI: Militanti otvorili vatru na specijalce FSB

Novosti online

11. 04. 2024. u 07:50

U PREDGRAĐU grada Naljčika, specijalne snage Rusije su blokirale militante umešane u terorističke aktivnosti, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet, prenosi RIA Novosti.

ДРАМА У РУСИЈИ: Милитанти отворили ватру на специјалце ФСБ

Foto: FSB RF

- Tokom sprovođenja operativne potrage u Kabardino-Balkarskoj Republici od strane organa bezbednosti, dobijene su informacije o tome gde se nalaze naoružana lica koja su učestvovala u terorističkim aktivnostima i večeras su ih specijalne snage FSB blokirale na teritoriji okruga Naljčik - navodi se u saopštenju.

Da bi se obezbedila bezbednost građana na području gde su militanti pronađeni, uveden je režim antiterorističke operacije.

- U odgovoru na ponudu da polože oružje i predaju se vlastima, militanti su otvorili vatru na policajce. Koordinaciju aktivnosti snaga za sprovođenje zakona obezbeđuje operativni štab NAC-a.

U saopštenju operativnog štaba se navodi da se po odluci Federalne službe bezbednosti od 5.12 časova po lokalnom vremenu danas uvodi pravni režim protivterorističke operacije na ovom delu teritorije Kabardino-Balkarske Republike, prenosi RIA Novosti.

Precizira se da će zbog sprovođenja protivterorističke operacije, do daljeg, na navedenoj teritoriji "biti na snazi niz posebnih mera i privremenih ograničenja".

U Mahačkali i Kaspijsku u Dagestanu u Rusiji uveden je krajem marta režim protivterorističke operacije. Tada su privedene tri osobe koje su planirale terorističke napade, a ispostavilo se da su dvojica iz centralne Azije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)