JORDAN I IRAK OTVORILI VAZDUŠNI PROSTOR: Košarkaši Makabija stižu na meč u Beograd

Novosti online

14. 04. 2024. u 09:25

NAKON što je Izrael posle iranskog vazdušnog napada jutros otvorio svoj vazdušni prostor, svoje vazdušne prostore su ponovo otvorili i Jordan i Irak.

ЈОРДАН И ИРАК ОТВОРИЛИ ВАЗДУШНИ ПРОСТОР: Кошаркаши Макабија стижу на меч у Београд

FOTO: Tanjug/AP

Ove dve zemlje su takođe zatvorile svoje vazdušne postore kasno sinoć zbog iranskog napada raketama i dronovima na ciljeve u Izraelu, prenosi Rojters.

Pozivajući se na vazduhoplovne vlasti, jordanska državna televizija javila je jutros da je vazdušni saobraćaj obnovljen više od tri sata pre nego što je bilo planirano, a u međuvremenu su i iračke vazduhoplovne vlasti saopštile da su bezbednosni rizici prevaziđeni.

Jordan, koji se nalazi između Irana i Izraela, bio je spreman za vojne vazdušne operacije presretanja bilo koje bespilotne letelice ili projektila koji bi narušio jordanski vazdušni prostor, rekla su za Rojters dva neimenovana bezbednosna izvora.

Portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je jutros da je izraelska PVO presrela 99 odsto od oko 300 iranskih projektila lansiranih na Izrael.

Takođe, košarkaši Makabija ipak će stići u Beograd po prvobitnom planu za meč plej-ina Evrolige protiv Baskonije, nakon što je aerodromu u Tel Avivu jutros ponovo otvoren, prenose izrealski mediji.

Dolazak Makabija bio je ugrožen jer je nakon sinoćnjeg napada Irana bio zatvoren vazdušni prostor.

 

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kada je operacija srca jedini lek?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)