HEZBOLAHOVO ORUŽJE ODMAZDE: Mirsad-1 nečujni dron kamikza za udar na izraelske tajne baze! (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 04. 2024. u 15:11

ONO što je Harop za Izrael, to je Mirsad -1 za Hezbolah. Dron kamikaza koji već dva dana uzastopno udara po severu Izraela ne birajući mesto pada, a od koga stradaju podjednako civili i vojnici.

ХЕЗБОЛАХОВО ОРУЖЈЕ ОДМАЗДЕ: Мирсад-1 нечујни дрон камикза за удар на израелске тајне базе! (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Mirsad-1 zapravo postao je oružje odmazde Hezbolaha u ratu sa Izraelom.

Ovaj dron kamikaza poznat je i kao Ababil -2. Prema taktičkim podacima dužine je 2,88 m, raspon krila: 3,25 m, visina 0,91 m, a težina praznog drona je 27 kg. Maksimalna težina pri poletanju: 83-128 kg, težina bojeve glave. 40 kg. U.nutrašnji kapacitet goriva: 16 litara. Motor: serije W3 ili MD sa 20-30 KS

Maksimalna brzina: 370 km/h. Brzina krstarenja: 250 km/h Borbeni radijus: 120 km

trajanje leta: 75-120 minuta. Plafon leta: 3352,8 m.

Inače ovaj dron se smatra jednim od najubujitijh oružja Hezbolaha.

Međutim, Mirsad -1 zapravo i nije novina, nego drugo ime za isti dron kamikaze koji je na Arabijskom poluostrvu posebno kod jemenskih Huta poznat i kao Kasef-1 i Ababil 1, koji je samo za nijansu unapređenija verzija.

Zapravo radi se o istom dronu kamikazi samo sa različitim imenom koje koristi jemenski Huti, a posredovao ih je Iran. Ono što je poznato jeste da ovaj dron ima raspon krila od 3 m, da je dužine, 2,5 m i da ima bojevu glavu težine od 30 kg, kao i da može da ostane u vazduhu 2 sata i da pogodi metu na udaljenosti od 150 km od mesta lansiranja. Kasef 1 je tipični dron kamikaza kome se pre poletanja unose podaci o meti, a tokom leta može da koristi GPS da se koriguje putanja leta. Za pogon ova letelica koristi motor DLE 111 benzinski motor. Ono po čemu je ovaj dron kamikaza poznat jeste to da neposredno pred dolazak na metu isključuje motor i koristi koridnate koje suu nete i obrušava se na cilj. Postoji verizija i sa kasetnom bojevom glavom.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu