TRAMP OTKRIO: Opstanak Ukrajine je u interesu SAD

Tanjug

18. 04. 2024. u 23:32

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp poručio je danas da je opstanak Ukrajine u interesu Amerike, nekoliko dana pre glasanja Predstavničkog doma predvođenog republikancima o paketu pomoći za Kijev od 61 milijardu dolara.

ТРАМП ОТКРИО: Опстанак Украјине је у интересу САД

Foto: Profimedia

Rojters navodi da su pojedini republikanci protumačili komentare bivšeg predsednika kao signal da se protivi novoj američkoj rundi pomoći za Ukrajinu, kao i da je bivši predsednik prošle godine odbio da odgovori na pitanje da li želi da Kijev pobedi u sukobu sa Rusijom.

- Zašto Evropa ne može da izjednači novac koji su uložile Sjedinjene Američke Države kako bi se pomoglo zemlji kojoj je pomoć očajnički potrebna? Kao što se svi slažu, ukrajinski opstanak i snaga treba biti mnogo važniji Evropi nego nama, ali takođe jeste važno za i nas! Pokreni se, Evropo - rekao je Tramp na svojoj platformi Trut Sošal.

Trampova objava je usledila dan nakon što je pohvalio Poljsku, nakon sastanka sa predsednikom Andžejem Dudom, na kojem se raspravljalo o predlogu poljskog lidera da članice NATO-a troše najmanje 3 odsto BDP-a godišnje na odbranu, umesto trenutna 2 odsto.

Republikanski predsednik Predstavničkog doma SAD Majk Džonson rekao je će se u subotu glasati o pomoći Ukrajini, uprkos primedbama desničara.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U JERUSALIMU: Viđene eksplozije, sirene zavijaju u istočnom Jerusalimu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije