STRADALO PETORO MIGRANATA, MEĐU KOJIMA I DEVOJČICA: U gumenom čamcu bilo 112 ljudi

Petoro izbeglica, među kojima je i jedno dete, stradali su oko pet sati ujutro u vodama Lamanša, kada su iz mesta Vimere s francuske strane pokušali da se domognu Velike Britanije.

СТРАДАЛО ПЕТОРО МИГРАНАТА, МЕЂУ КОЈИМА И ДЕВОЈЧИЦА: У гуменом чамцу било 112 људи

Foto: Tanjug

U ilegalni prelazak u čamcu na naduvavanje krenulo je čak 112 migranata. U jednom trenutku je došlo do panike, posle čega su neki popadali u vodu. Među njima je bila i jedna devojčica. More je bilo mirno, ali izuzetno hladno, s temperaturom od svega 10 stepeni.

- Čamac je bio u teškoćama, motor je bio zaustavljen. Više osoba je palo u vodu. Spasioci su bili angažovani, priskakali smo ljudima u pomoć, ali je nažalost petoro preminulo - poručio je Žak Bijan, prefekt za oblast Pa d'Kale.

Pruženu pomoć prihvatilo je 47 osoba, dok su ostali odlučili da nastave put.

Predsednik opštine Vimerea Žan Lik Dibael ističe ogorčenost zbog tragedije, naglašavajući nedostatak policijskih efektiva. Izbeglice su, kaže, krenule iza peščanih dina, diskretno, i teško je bilo primetiti ih.

Nije prvi put ove godine da u ovom mestu dolazi do drame. U januaru je takođe petoro ljudi stradalo u pokušaju da pređe Lamanš. Od početka godine 14 osoba je u Francuskoj poginulo pokušajući da se domogne engleske obale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)