"NI RAKETE NI DRUGO ORUŽJE NE MOGU POMOĆI DA SE POBEDI RUSIJA" Antonov:Laž da Ukrajina neće koristiti atakams u napadima na rusku teritoriju

Novosti online

25. 04. 2024. u 08:39

OBEĆANjA Kijeva Vašingtonu da rakete „atakams“ neće primenjivati u napadima na teritoriju Rusije su laž, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

НИ РАКЕТЕ НИ ДРУГО ОРУЖЈЕ НЕ МОГУ ПОМОЋИ ДА СЕ ПОБЕДИ РУСИЈА Антонов:Лаж да Украјина неће користити атакамс у нападима на руску територију

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Posebno su cinična uveravanja da su ukrajinski ‘klijenti’, navodno, obećali da neće primeniti rakete protiv ciljeva na ruskoj teritoriji. Koga treba da umiri ovakva laž? Kako je moguće ne primećivati mnogostruke terorističke akte kijevskih zločinaca? Smrtonosne napade na bolnice, škole, vrtiće, mostove, pa čak i svoje vojnike? Uzgred, američka izdanja, koja nam ni najmanje nisu naklonjena, priznaju licemerje američkih marioneta i njihove napade na ruske gradove - rekao je ambasador novinarima.

Antonov je takođe istakao da isporuku američkih raketa Kijevu nije moguće opravdati, jer zbog ovakvih postupaka SAD, pojačava se pretnja po bezbednost Krima i novih ruskih regiona.

Istovremeno, diplomata tvrdi da je ruska vojska već oborila nekoliko raketa „atakams“.

- Tako će biti i nadalje. Ni rakete ni drugo oružje ne mogu pomoći da se pobedi Ruska Federacija - zaključio je Antonov.

Prethodno, Pentagon je potvrdio Sputnjiku da su Ukrajini isporučene operativno-taktičke rakete „atakams“, povećanog dometa za upotrebu, kako se navodi, „unutar suverene ukrajinske teritorije“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)