KOTAO ZA UKRAJINSKE JEDINICE U BERDIČIJU: Jedinicama VSU ostao samo uzak koridor posut minama (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 04. 2024. u 17:20

RUSKA vojska nastavlja da gradi uspeh u ofanzivnim operacijama u Donbasu. Najveći napredak ostvaren je zapadno od Avdejevke, gde su ruske trupe za samo nekoliko dana oslobodile nekoliko naselja odjednom, uključujući Novobahmutovku.

КОТАО ЗА УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ У БЕРДИЧИЈУ: Јединицама ВСУ остао само узак коридор посут минама (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Ukrajinci, priznajući uspehe ruskih snaga, pišu da su ruske jedinice, ovladavši Novobahmutovkom, manevrisali u pravcu Berdičija. Na zapadu ovog naselja nalaze se položaji ukrajinske vojske.

Oružane snage Rusije su tokom dana, izvršivši značajan vatreni udar na ukrajinske snage, napredovale južno i jugoistočno od Novobahmutovke do dubine od 1,5 km. Istovremeno, širina fronta napredovanja iznosila je oko 1,7 km. Shodno tome, teritorije sa površinom od oko 2,5 km² došle su pod kontrolu ruske vojske.

Važno je da manevar ruskih snaga omogućava ukrajinskim jedinicama u Berdičiju da imaju pristup samo iz severozapadnog pravca. Za ostatke ukrajinskog garnizona u Berdičiju svakog trenutka može nastati situacija „opkoljavanja“, kada će ih, gde god pokušali da se povuku, dočekati ruska vojska. U ovom trenutku, ostaci garnizona imaju samo jedan, uzak, izlazni prostor- u pravcu zapada, preko polja. Ali sa ovom opcijom povlačenja za Ukrajince, postoji velika verovatnoća da će jedinice koje se povlače biti uništene upravo na poljima koja se protežu najmanje 3,5 km do Novopokrovskog i koja su delimično minirana od strane samih ukrajinskih snaga.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)