SITUACIJA NA FRONTU POGORŠANA: General Sirski - Preraspoređujemo jedinice na tri pravca (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 16:26

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski rekao je danas, nakon što je Moskva saopštila da je preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u Donjeckoj oblasti, da se situacija na terenu pogoršala i da njegove trupe zauzimaju nove pozicije na najmanje tri linije fronta.

СИТУАЦИЈА НА ФРОНТУ ПОГОРШАНА: Генерал Сирски - Прераспоређујемо јединице на три правца (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap/Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni

On je na svom Telegram kanalu naveo da ruske snage aktivno napadaju duž cele linije fronta, a da su ukrajinske jedinice prešle na nove linije zapadno od Berdičija, Semenovke i Novomihajlovke.

Dodao je da ruska strana sa četiri brigade pokušava da razvije ofanzivu zapadno od Avdejevke i Marinke, probijajući se do Pokrovska i Kurahova, prenosi Unian.

Sirski navodi da postoji "dinamična promena situacije" i da pojedinačni položaji prelaze „iz ruke u ruku” nekoliko puta u toku dana, što daje povoda za „dvosmisleno razumevanje situacije”.

Ranije danas Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, koje je bilo ključna tačka u borbi proteklih dana.

Kako navode RIA Novosti, Novobakhmutovka se nalazi severozapadno od Avdejevke, na istoku Ukrajine, a preuzimanjem kontrole nad tim selom otvara se mogućnost da ruske snage opkole ukrajinske snage koje brane selo Berdiči.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)