LUDI MEČ NA MARAKANI: Nestvarna dešavanja na Zvezda - Radnički Kragujevac, pet golova za 20 minuta (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2024. u 20:28

Iako je šampionska trka u srpskom fudbalu uveliko završena, tri kola pre kraja Superlige Srbije istinski spektakl odigran je na "Marakani": Crvena zvezda je savladala Radnički 1923 iz Kragujevca sa 3:2 (3:2), a u jednom trenutku se činilo da bi na ovom meču moglo da bude postignut i dvocifren broj pogodaka.

ЛУДИ МЕЧ НА МАРАКАНИ: Нестварна дешавања на Звезда - Раднички Крагујевац, пет голова за 20 минута (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Ako se uzme u obzir da je prošli put na stadionu "Rajko Mitić" u duelu ovih takmaca rezultat bio 5:0, a da je još više golova viđeno u Kragujevcu (3:4, mada je potom ta utakmica registrovana sa 0:3 zbog administrativne greške Radničkog), možda i ne čudi nova, istinska goleada koju su pomenuti timovi priredili.

U prvom poluvremenu se, u razmaku od samo 20 minuta, mreža pet puta zatresla.

Najpre je Šerif Endieaje vrlo atraktivno - petom dao gol, i to na asistenciju Mijailovića, kojoj su gosti prigovarali da se desila posle prekršaja nad Vidovićem, no sudije nisu to tako videle:

Pet minuta kasnije, u 24, Gluščević se odlično probio po desnom krilu, a onda omogućio Radničkom da izjednači jer je proigrao Đurića koji je iz "prve" postigao svoj peti ovosezonski pogodak, četvrti u prvenstvu:

Samo četiri minuta docnije, Endiaje je opet bio glavni na terenu, a 2:1 ekipi trenera Vladana Milojevića je omogućio posle akcije Mijailovića i, vrlo raspoloženog za igru, Olajinke:

Piter Olajinka u 35. minutu zabeležio novu asistenciju, i to posle dva driblinga na desnom krilu, nakon čega je reprezentativac Južne Koreje Hvang posao loptu u bliži ugao gola gostiju:

I, konačno, u ovom golgeterskom "rafalu", Radnički je prišao na 3:2 kada je posle Iveljinog poteza lopta došla do Salija, a ovaj matirao Glazera:

Zvezdina startna postava (Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Kanga - Olajinka, Stamenić, Hvang, Ivanić - Endijae) je duže ostala na okupu nego ona za koju se opredelio Feđa Dudić (Leković - Ćosić, Šerbečić, Mitrović, Dadić - Vidosavljević, Vvidović, Sali - Glušćević, Ivelja, Đurić). Kragujevčani su već na velikom predahu u vatru ubacili Aleksića, Miloševića i Pecelja, sve sa nadom da se što pre rezultatski vrate zonu koja donosi bod(ove), ali...

Em je Zvezda odlično zatvorila prilaze svojoj mreži, napravivši neohodne taktičke korekcije, em je i sama imala dobre, neretko i bolje šanse od rivala.

Međutim, iako su u prilikama bili i starteri, i neki od rezervista poput najboljeg strelca ove generacije crveno-belih, Aleksandra Kataija, koji je šansu dobio kao rezervista, mreže su mirovale posle onih pet pogodaka iz prvog poluvremena.

Na tabeli, Crvena zvezda je dostigla 90 bodova, što je za 16 više od drugoplasiranog Partizana, TSC je treći sa 72, a Kragujevčani četvrti sa 59.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)