ŠČEPAO U PROLAZU, DODIRIVAO GRUDI: Detalji optužbi za seksualne napade, Depardje u pritvoru

ČUVENI francuski glumac Žerar Depardje (75) stavljen je jutros u pritvor u pariskom policijskom komesarijatu, na osnovu optužbi dve žene za seksualno iskorišćavanje.

ШЧЕПАО У ПРОЛАЗУ, ДОДИРИВАО ГРУДИ: Детаљи оптужби за сексуалне нападе, Депардје у притвору

Žerar Depardje, Foto EPA

Jednu tužbu podnela je filmska dekoraterka, stara 53 godine, zato što je Depardje tokom snimanja filma "Zeleni zastori" autora Žana Bekera 2021. godine ščepao u prolazu, dodirivao joj grudi, struk, zadnjicu i upućivao lascivne pozive.

Uz pomoć kolega uspela je da se oslobodi, a Depardje se kasnije na pritisak ekipe nevoljno izvinio, ali je ženu sve vreme vređao tokom snimanja.

Drugu tužbu podnela je pomoćnica na snimanju filma "Mađioničar i sijamci" reditelja Žan-Pjera Mokija iz 2014. koja je tada imala 24 godine.

Prema njenim rečima, napao je i dodirivao po intimnim delovima tela najpre na okupljanju ekipe u Depardjeovom pariskom stanu, a zatim i na snimanju.

Depardje odbija optužbe. U pismu javnosti još ranije je istakao da nikada nikoga nije silovao.

Više od dvadeset žena ga je do sada optužilo za seksualno nasilje. Protiv njega je pokrenuta istraga 2020. na osnovu tužbe glumice Šarlot Arnu.

Ministarka kulture je nedavno poručila da je pokrenuta procedura da mu se oduzme orden Legije časti jer predstavlja sramotu za Francusku, ali je predsednik Emanuel Makron, u ime pretpostavke nevinosti, poručio da, naprotiv, Depardje čini Francusku ponosnom onim što je pružio u filmskoj umetnosti.

Glumčeve kolege su podeljene, dok ga jedni optužuju, drugi ga podržavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi