NOVI RASKOL NA ZAPADU: Ruski ekspert komentarisao reči Borelja

Novosti online

29. 04. 2024. u 21:05

RASTUĆA podrška Palestini u Evropi i SAD stvara linije raskola koje bi mogle dovesti do podela na Zapadu.

НОВИ РАСКОЛ НА ЗАПАДУ: Руски експерт коментарисао речи Бореља

Foto: Printscreen/ec.europa.eu

O tome je za REN TV pričao politikolog Vladimir Šapovalov, komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova EU Žozepa Borelja da bi brojne evropske zemlje mogle uskoro da priznaju državu Palestinu.

Propalestinska osećajanja, primetio je ekspert, jačaju u Evropi i sve više utiču na donošenje odluka evropskih vlada. Glavni razlog za ovakav trend je povećanje broja migranata iz muslimanskih zemalja.

Šapovalov je rezimirao da se i bez palestinsko-izraelskog sukoba Zapad cepa iz mnogo različitih razloga. Istovremeno, odugovlačenje sukoba koristi Palestini, jer njena podrška od svetske zajednice raste, dok pomoć Izraelu slabi.

BONUS VIDEO: IDF gađao više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici