MASOVNE GROBNICE U GAZI: Pronađeno više od 520 tela u blizini bolnica

Novosti online

11. 05. 2024. u 18:11

VIŠE od 520 tela pronađeno je u sedam masovnih grobnica u bolnicama u Pojasu Gaze, a ispitivanjem ekshumiranih tela je ustanovljeno da najveći broj pripada pacijentima koji su bili lišeni zdravstvene zaštite, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja u okupiranoj palestinskoj enklavi.

МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ У ГАЗИ: Пронађено више од 520 тела у близини болница

Foto Tanjug/AP

- Pronašli smo 80 tela samo u tri masovne grobnice u dvorištima medicinskog kompleksa Al-Šifa i još desetine na bolničkim odelenjima, navodi se u saopštenju palestinskog ministarstva, prenosi Anadolija.

Izrael je pokrenuo kopneni rat u Pojasu Gaze nakon napada Hamasa 7. oktobra u kojem je ubijeno skoro 1.200 ljudi.

Od tada je u izraelskim napadima ubijeno skoro 35.000 Palestinaca, uglavnom žena i dece i izazvana je humanitarna katastrofa.

Ogromni delovi Gaze su u ruševinama, dok je 85 posto stanovništva ove palestinske enklave interno raseljeno, navodi Anadolija.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid, a privremenom presudom u januaru izraelskim vlastima je naloženo da obustave genocidne operacije i preduzmu mere kako bi se omogućilo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

BONUS VIDEO: ALERGIJE, IMA LI LEKA ?| dr Vesna Tomić Spirić | Dr Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)