TRAMP ŽELI SASTANAK SA PUTINOM PRE IZBORA: Mediji tvrde - tema razgovora kontrola naoružanja

Novosti onlajn

16. 08. 2020. u 17:07

AMERIČKI predsednik Donald Tramp saopštio je svojim saradnicima da bi želeo da se lično sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pre novembarskih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, javila je televizija „En-Bi-Si njuz“ pozivajući se na izvore.

ТРАМП ЖЕЛИ САСТАНАК СА ПУТИНОМ ПРЕ ИЗБОРА: Медији тврде - тема разговора контрола наоружања

Donald Tramp i Vladimir Putin

Televizija navodi da je administracija razmatrala nekoliko varijanata za mesta i datume održavanja samita, uključujući i septembar u Njujorku. Administracija smatra da je svrha takvog samita najava napretka u razvoju sporazuma o kontroli nuklearnog oružja.

Jedna od varijanata koju je razmatrala američka strana predviđa nacrt sporazuma o daljim pregovorima o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja, koji bi potpisali lideri dveju zemalja.

Izvori televizije ističu da bi to omogućilo Trampu da uoči izbora pokaže da može da pregovara o sporazumima.

Bela kuća je za „En-Bi-Si njuz“ saopštila da će Tramp pre izbora održati sastanke sa svetskim liderima, ali nije precizirala ništa konkretno o mogućnosti kontakta sa ruskim predsednikom.

Tramp je ranije izjavio da verovatno neće podržati Putinovu ideju o održavanju onlajn samita Saveta bezbednosti UN o Iranu, rekavši da bi ga radije ostavio za period nakon izbora.

Što se tiče pregovora Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o kontroli naoružanja, od 16. do 18. avgusta u Beču će se održati još jedan krug pregovora o ovom i drugim pitanjima strateške stabilnosti između zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova i specijalnog izaslanika SAD za kontrolu naoružanja Maršala Bilingslija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)