KRVAVA NOĆ, AZERI LIKUJU: Zauzeli smo nove položaje, tri područja Karabaha su pod našom kontrolom

Novosti online

25. 10. 2020. u 08:27

MINISTARSTVO odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je vojska zemlje tokom noći u Nagorno-Karabah zauzela nove položaje u tri rejona.

КРВАВА НОЋ, АЗЕРИ ЛИКУЈУ: Заузели смо нове положаје, три подручја Карабаха су под нашом контролом

Foto: Printscreen/Jutjub

- Tokom celog dana 24. oktobra i u noći na 25, nastavljena su borbena dejstva različitog intenziteta u pravcima Agdere, Hodžavend, Fizuli, Hadrut, Gubadli i Lačin. Neprijatelj je granatirao odbrambene položaje azerbejdžanske vojske iz lakog naoružanja, tenkova, minobacača i topova - navodi se u saopštenju pres-službe azerbejdžanskog Ministarstva.

Foto: Tviter

Napominje se da su se jedinice azerbejdžanske vojske pomerile napred na položaje u Hodžavendskom, Gubadlinskom i Lačinskom rejonu. Navodi se i da ima veliki broj poginulih i ranjenih među jermenskom vojskom. Prema podacima azerbejdžanskog Ministarstva, azerbejdžanska vojska je tokom dana onesposobila dva tenka jermenskih oružanih snaga, kao i dva borbena vozila pešadije, četiri topa D-30, sistem „Giacint B“ i sedam jedinica vojne tehnike.

- Trenutno se borbe nastavljaju na celoj liniji fronta - rezimiralo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane.

Takođe se dodaje da su se jedinice 1. bataljona 543. puka Oružanih snaga Jermenije povukle u regionu Gubadli, pretrpevši gubitke.

Sukob u Nagorno-Karabahu

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana koji su trajali više od deset sati i završeni usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Međutim, istog dana strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja.

Drugi pokušaj organizovanja humanitarnog prekida vatre učinjen je u noći između 17. i 18. oktobra, ali već nekoliko sati nakon što je primirje stupilo na snagu, Jermenija i Azerbejdžan međusobno su počeli da se optužuju da ga druga strana nije ispoštovala.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024