PRITAJENI DŽIN POSLAO TENKOVE: Nuklearna sila spremna da se uključi u rat na Kavkazu! (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2020. u 11:43

IRAN je rasporedio nekoliko tenkova duž iransko-karabaške granice, nakon pada više od 70 projektila na njihovu teritoriju.

ПРИТАЈЕНИ ЏИН ПОСЛАО ТЕНКОВЕ: Нуклеарна сила спремна да се укључи у рат на Кавказу! (ВИДЕО)

Foto AP

Iranska revolucionarna garda započela je hitan prenos svojih tenkova T-72S na granice sa Azerbejdžanom i Karabahom. Govorimo o najmanje 30 borbenih vozila, koja čine vrlo značajnu silu, posebno u kontekstu činjenice da tamo već postoji oko 40 tenkova. Ove akcije Irana povezane su sa spremnošću Teherana da interveniše u sukobu u Karabahu.

Trenutno je Iran rasporedio najmanje 70 tenkova i više od 30 poljskih haubica blizu svojih severnih granica, očigledno se pripremajući za oružani sukob velikih razmera.

Uzimajući u obzir činjenicu da Azerbejdžan već kontroliše granicu između Irana i teritorije Karabaha, stručnjaci ne isključuju da se Teheran može suprotstaviti Jermeniji, ali samo u slučaju napada iz Jerevana i u slučaju pada granata na teritoriju Islamska republika, navode mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!