OGLASIO SE BAKU: Oborili smo dva jermenska Su-25, gađan Terter tokom posete diplomata

Novosti online

29. 10. 2020. u 12:41

MINISTARSTVO odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je uništilo iznad Nagorno-Karabaha dva jurišna aviona jermenskih snaga Su-25. Jerevan je to demantovao.

ОГЛАСИО СЕ БАКУ: Оборили смо два јерменска Су-25, гађан Тертер током посете дипломата

Foto: EPA

Kako je saopštilo Ministarstvo njihov cilj bili su udari po pozicijama azerbejdžanskih snaga u Gubadlinskoj oblasti Nagorno-Karabaha.

Istovremeno, u Bakuu su naveli da jermenske snage otvaraju vatru na Terter gde se nalaze predstavnici diplomatskih misija.

- Tokom posete rukovodilaca diplomatskih misija, akreditovanih u Azerbejdžanu, ambasadora, vojnih atašea i predstavnika međunarodnih organizacija, zajedno sa zvaničnicima naše zemlje, Terteru jermenske oružane snage su još jednom prekršile režim prekida vatre i ciljano gađale tu teritoriju - navodi se u saopštenju pres-službe.

Izveštač Sputnjika sa terena potvrdio je da  se tokom posete diplomata Terteru čula artiljerijska paljba.

U međuvremenu, jermenska strana je potvrdila da im je Azerbejdžan predao tela 30 poginulih jermenskih vojnika.

Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan je rekla i da je jermenska strana spremna da preda tela azerbejdžanskih vojnika.

Ranije danas bilo je izveštaja o žestokim obračunima u Nagorno Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo