"TO JE APSOLUTNO NEDOPUSTIVO!" Putinovo upozorenje lokalnim vlastima

Novosti online

18. 11. 2020. u 15:18

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da situacija sa virusom korona u zemlji nije laka, ali je istakao da je to pitanje uvek u fokusu pažnje vlasti.

ТО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕДОПУСТИВО! Путиново упозорење локалним властима

Foto: EPA

- Nažalost, situacija kod nas nije laka, stoga ćemo danas o tome detaljnije porazgovarati - rekao je ruski predsednik na početku sastanka sa članovima vlade koji je održan u formi video-konferencije. On je pozvao vlasti regiona da ne ulepšavaju situaciju.

- Naravno, ni u kom slučaju ne bi trebalo da pokušavate da ulepšavate situaciju, to je apsolutno nedopustivo – praviti se da je sve u redu. Umirujući izveštaji i prećutkivanje nisu nikome potrebni - rekao je Putin.

Potpredsednica vlade Tatjana Golikova obavestila je ruskog lidera da je u Rusiji obezbeđeno 268.000 kreveta za pacijente sa virusom korona od kojih je skoro 81 odsto već popunjeno.

Ona je saopštila i da je nakon registracije vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V" u civilni promet pušteno 58.000 doza, da je u novembru planirano da se pusti više od 650.000, a u decembru – 2.2 miliona doza vakcine.

Ruski lider smatra da treba povećati proizvodnju vakcina.

Podsetimo, od početka pandemije u Rusiji je zabeleženo skoro dva miliona slučajeva infekcije virusa korona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024