BEBA SE ZARAZILA KORONOM U STOMAKU? Majka rodila dete sa antitelima na Kovid-19

Tanjug

29. 11. 2020. u 12:14

U SINGAPURU je majka koja je bila inficirana korona virusom tokom trudnoće u martu, rodila bebu koja je imala antitela, što je dalo naučnicima nove dokaze o tome da kovid-19 može da se prenese sa majke na plod.

БЕБА СЕ ЗАРАЗИЛА КОРОНОМ У СТОМАКУ? Мајка родила дете са антителима на Ковид-19

FOTO: Depositphotos

Beba, koja je rođena ovog meseca, nema kovid-19, ali ima antitela, javila je danas TV Al Džazira, pozivajući se na list Strejts tajms koji je preneo reči majke.

- Moj lekar pretpostavlja da sam prenela svoja antitela na bebu tokom trudnoće - rekla je Selin Ng-Čan.

Ona je imala blagi oblik zaraze i provela je prevencije radi dve nedelje u bolnici.

Svetska zdravstvena organizacija i dalje ne zna da li trudnice mogu da prenesu zarazu fetusu tokom trudnoće ili porođaja, međutim, ovaj slučaj je pokazao da je to moguće.

Do danas, virus nije pronađen u tečnostima oko bebe u materici ili u majčinom mleku.

Prenos vurusa sa majke na novorođenče je retkost, saopštili su lekari sa Njujork-Presbiterijan i Kolumbija univerziteta u oktobru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024