NEBO IZNAD URALA JE SIGURNO: S-400 „Trijumf“ stupio na borbeno dežurstvo

Novosti onlajn

25. 12. 2020. u 18:56

PROTIVAVIONSKI raketni sistemi S-400 „Trijumf“ stupili su na prvo borbeno dežurstvo u Sverdlovskoj oblasti i počeli su da štite nebo iznad Urala, saopštila je pres-služba Centralnog vojnog okruga.

НЕБО ИЗНАД УРАЛА ЈЕ СИГУРНО: С-400 „Тријумф“ ступио на борбено дежурство

Foto: Printscreen/Jutjub/Sputnik na russkom

Pre dobijanja novih sistema PVO, vojna jedinica koja će biti zadužena za nove sisteme prošla je obuku u Vojnoj akademiji vazdušno-kosmičke odbrane u Lenjingradskoj oblasti, a vežbali su gađanje na poligonu u Astrahanskoj oblasti.

Kako se navodi, protivavionski raketni puk je udvostručio svoje borbene mogućnosti nakon stupanja na dežurstvo sistema S-400. Puk se nalazi u blizini Jekaterinburga.

Ranije je saopšteno da Ministarstvo odbrane Rusije namerava da osnaži jedinice PVO na Uralu i u Sibiru sistemima protiv dronova. Kako su mediji pisali, jedinice će dobiti nove radare „Podlet 1“ za otkrivanje dronova i krstarećih raketa na dugim dometima.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u oktobru ove godine da je protivavionski raketni sistem S-400 najbolji na svetu.

Protivvazdušni raketni sistem S-400 „Trijumf“, koji razvija i proizvodi „Almaz Antej“, predviđen je za visoko efikasnu zaštitu od napada avijacije, strateških, krstarećih, taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa, kao i balističkih raketa srednjeg dometa u uslovima borbenih i elektronskih sukoba.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!