PRONAĐENI OSTACI TELA I KOMADI AVIONA: Ribari videli eksploziju - Poput munje je sleteo u more (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 01. 2021. u 09:28

INDONEŽANSKE vlasti otkrile su signale s dve lokacije u Javanskom moru. Veruje se da bi mogli da dolaze iz crne kutije aviona Sriviždaja Era koji je juče nestao s radara samo četiri minute nakon poletanja iz Džakarte za Pontianak.

ПРОНАЂЕНИ ОСТАЦИ ТЕЛА И КОМАДИ АВИОНА: Рибари видели експлозију - Попут муње је слетео у море (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Spasilačke ekipe u moru su pronašle delove ljudskih tela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi.

Još nema službenih podataka o žrtvama.

- Uveren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći avion - rekao je član indonežanske ratne avijacije, uključen u potragu, koja je fokusirana na šire područje ostrva Laki i Lancang gde je dubina mora između 20 i 23 metra.

Podsetimo, avion marke Boing 737-500 je juče, nedugo nakon poletanja iz Džakarte, izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u okean između ostrva Laki i Lancang, nedaleko od prestonice.

Vojska je u istom području rasporedila nekoliko ratnih brodova i dva helikoptera kako bi pomogla u potrazi, rekao je zapovednik oružanih snaga Hadi Tjahjanto.

Lokalni ribari videli eksploziju

Načelnik okruga u kojemu je avion nestao za protal Kompas.com je kazao da su lokalni ribari videli eksploziju u blizini ostrva Lakija.

Ribar Solihin rekao je za indonežanski BBC da se avion srušio blizu njegovog broda.

- Avion je poput munje sleteo u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod - dodao je. Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt sa letelicom, lokalni ribari u blizini ostrva Male pronašli su brojne objekte za koje se smatra da su deo aviona.

Avion je leteo na domaćem letu prema Pontianaku na ostrvu Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo