PUTINOV ODGOVOR ERDOGANU! RUSI ŠALJU POJAČANJE U SIRIJU: Nakon turskih udara, Iljušin sleteo na Kamišli (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2021. u 16:38

RUSIJA je zvanično najavila raspoređivanje zajedničkih rusko-sirijskih snaga na području Ain Ise, nakon niza napada turske vojske i njihovih saveznika na Raku.

ПУТИНОВ ОДГОВОР ЕРДОГАНУ! РУСИ ШАЉУ ПОЈАЧАЊЕ У СИРИЈУ: Након турских удара, Иљушин слетео на Камишли (ВИДЕО)

Foto: EPA

U petak su ruske vazdušno-kosmičke snage počele da prebacuju snage za jačanje ruske vojne policije u Raku i Hasaku, gde je situacija nedavno eskalirala u vezi sa sukobom između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), piše AMN. 

Prema izveštajima, ruski transportni avion IL-76 stigao je ove nedelje na aerodrom Kamišli, kako bi doneo zalihe i pojačanje za vojnu misiju u Raki i Hasaki.

U izveštajima se navodi da su Sirijska arapska vojska (SAA) i ruske oružane snage nedavno povećale svoje prisustvo u ovim provincijama, dok nastoje da ojačaju svoje jedinice duž linija fronta Ain Issa (Rakka) i Tal Tamr (Hasaka).

Na video snimku koji je objavio YouTube kanal Ru.Vesna.Su, vidi se ruski teretni avion IL-76 kako stiže na aerodrom Kamišli, što je potvrdilo izveštaje o njegovom dolasku iz sirijskih izvora.

Iako je vazduhoplovna baza Hmeimim primarna ruska baza u Siriji, aerodrom Kamishli je postao njihova sekundarna baza, posebno u istočnom delu zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!