NOVI KRVAVI NAPAD NA SIRIJSKU VOJSKU: Pretrpeli teške gubitke, okrivljena opasna grupa koju su stvorili Amerikanci (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Novosti online

25. 01. 2021. u 22:55

SIRIJSKA arapska armija je saopštila da su tri vojnika poginula, a deset je ranjeno, u napadu na autobus duž autoputa Deir ez Zor-Palmira.

НОВИ КРВАВИ НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Претрпели тешке губитке, окривљена опасна група коју су створили Американци (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Foto: Depositphotos

Prema saopštenju koje prenosi libanski portal Al Masdar, napad se desio oko 14:30 po lokalnom vremenu u blizini grada Al-Šula. Sirijska armija često koristi civilne autobuse za transport vojnika.

Vozilo je upalo u zasedu grupe naoružanih muškaraca koji su otvorili vatru na autobus sa južnog kraja auto-puta, pre nego što su se povukli nazad u pustinju.

Još uvek nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali je SANA objavila da su napadači stigli iz oblasti Al-Tanf, koju kontrolišu Amerikanci. Sirijska vojska nije potvrdila ni opovrgla te navode.

U Al-Tanfu, oblasti koja se nalazi na tromeđi sa Irakom i Jordanom, nalazi se istoimena američka vojna baza. Upravo tu Amerikanci obučavaju pobunjeničku grupu Mugavir al-Tavr (Vojska komandosa revolucije), koja navodno ima veze i sa džihadističkim organizacijama u tom delu Sirije.

Islamska država je prošlog meseca izvela sličnu zasedu na autobus koji je prevozio vojnike i civile, i tom prilikom je poginulo 25 ljudi, a ranjeno je 13.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu