VAŠINGTON DAO ZELENO SVETLO? Veliki napad u blizini američke vojne baze, ima mrtvih i mnogo ranjenih!

Novosti online

24. 01. 2021. u 22:17

TRI sirijska vojnika poginula su, a deset je ranjeno u napadu militanata "Maghwar al-Thawra" podržanih od strane SAD na autobus na auto-putu između gradova Palmire i Deir ez Zora u nedelju, saopštio je vojni izvor.

ВАШИНГТОН ДАО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО? Велики напад у близини америчке војне базе, има мртвих и много рањених!

Foto: EPA

- Autobus koji je prevozio vojnike u 13.40 po lokalnom vremenu (12.40 po srednjoevropskom vremenu) našao se na udaru terorističke grupe koja je stigla iz oblasti Al-Tanf, usled čega su trojica vojnika poginula, a 10 je ranjeno - rekao je izvor agencije.

Napad se dogodio na području grada Šola. Kasnije je i sirijska novinska agencija SANA saopštila o ovom zločinu.

Sličan zločin dogodio se 30. decembra na istom području, kada je napadnut autobus u kojem su se nalazili civili. U eksploziji je poginulo 28 ljudi, a 13 je ranjeno.

Područje Al-Tanf na jugu Sirije se granici sa Jordanom i kontrolišu ga Oružane snage SAD i njima lojalni militanti "Maghwar al-Thawra". Tamo se nalazi i američka vojna baza.

Vesti iz Sirije čitajte klikom OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!