LUKAŠENKO TRAŽI VOJNA POJAČANJA IZ RUSIJE: "Dajte nam te avione, hoćemo da Belorusi i Rusi lete zajedno"

Novosti online

02. 03. 2021. u 17:15

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je da se ruski avioni rasporede u beloruskim vojnim bazama kako bi na njima mogli da lete i Rusi i Belorusi.

ЛУКАШЕНКО ТРАЖИ ВОЈНА ПОЈАЧАЊА ИЗ РУСИЈЕ: Дајте нам те авионе, хоћемо да Белоруси и Руси лете заједно

Foto: EPA/Depositphotos

Lukašenko je podsetio da je ovakva praksa postojala 2014. godine, tokom održavanja Svetskog prvenstva u hokeju – tada su ruski avioni dežurali u Belorusiji. Ministarstva odbrane dve zemlje su prvi put potpisali program strateškog partnerstva na pet godina.

Dajte nam te avione na kojima će, kao u to vreme, leteti zajedno Rusi i Belorusi. Baza imamo dovoljno i ne trebaju se nove graditi. Zašto da se bacaju pare. Bolje da se od njih kupe ili naprave novi avioni - izjavio je Lukašenko na sastanku posvećenom belorusko-ruskoj saradnji u vojnoj sferi.

Prema rečima beloruskog predsednika, tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom 22. februara u Sočiju on nije primetio „odbijanje“. Lukašenko je naglasio da, ako ti avioni budu raspoređeni u beloruskim bazama, "tada će biti potrebno tražiti i naoružanje za ove avione", i to najsavremenije.

- Ne govorimo tu o nuklearnim bojevim glavama, već o običnom oružju. Taj deo razgovora je bio najsadržajniji - rekao je predsednik Belorusije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!