KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PIRINAČ: Da nikada ne bude lepljiv ni gnjecav, u tri koraka možete da napravite idealan pirinač
Male tajne velikih kuvara. U pripremi pirinča uvek postoje nedoumice koliko treba da se kuva, na kojoj temperaturi i u kojoj količini vode.
1. korak
Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Takođe, voda u koju ćete spustiti pirinač pre nego što posudu za kuvanje stavite na ringlu mora da bude hladna.
2. korak
Postoji mnogo načina pripreme pirinča, ali je najlakši apsorbujući metod: pirinač se kuva u količini vode koja je potrebna da, u trenutku kada je pirinač gotov, sva voda već ispari.
Imajte na umu da veća količina vode daje sočniji i lepljiviji, a manje vode rezultira tvrđim pirinčem. Na jednu šolju pirinča možete da sipate šolju i po vode i malo ulja.
Nakon otprilike 12 minuta kuvanja, tečnost će ispariti i pirinač će biti al dente gotov.
3. korak
Odložite pirinač sa šporeta i ne sklanjajte poklopac. Sačekajte dvadeset minuta. Ovaj metod omogućava pari da se ravnomerno rasporedi, što rezultira kompaktnijom teksturom, a pirinač na dnu šerpe će biti podjednako vazdušast kao i onaj na vrhu.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
RUČAK DANA - ŠKEMBIĆI U SAFTU: Tradicionalni specijalitet sa juga Srbije
05. 03. 2024. u 10:00
TUGA DO NEBA: Preminula Katarina Trivić (22) koja je ujedinila region
DA ŽIVOT često zna biti nepravedan, surov i okrutan, ne birajući koliki teret stavlja na leđa krhkih ljudi, danas je još jednom potvrđeno. Mlada Banjalučanka Katarina Trivić (22) izgubila je bitku za život.
24. 05. 2024. u 16:07
ZELENSKI POBESNEO: Napao NATO saveznike zbog Rusije
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski napao je saveznike zbog njihove nevoljnosti da uđu u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, piše responsiblestatecraft.org, prenosi RIA Novosti.
24. 05. 2024. u 15:32
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)