NAJBOLJI NAČIN PRIPREME ŠAMPINJONA: Kremasti, preukusni i izuzetno zdravi - čitav obrok od samo tri sastojka
ŠAMPINjONI mogu biti kompletan obrok ako ih spremite na ovaj način, a posluženi uz palentu predstavljaju pravi specijalitet.
Pečurke su jedna od najzdravijih namirnica, pune su minerala, a sadrže i vitamin kompleksa B, vitamin C, vitamin D, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, cink i selen.
Danas vam donosimo najbolji način pripreme šampinjona, a posluženi uz palentu formiraju kompletan obrok.
- 500 grama šampinjon (opranih, očišćenih i isečenih na krupnije listiće)
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- vezu svežeg peršuna
- maslinovo ulje, so, biber, crvena ljuta paprika
Priprema: U zagrejano ulje dodajte šampinjone. Kada se malo proprže, dodajte im sitno seckan crni i beli luk. Dinstajte oko 10 minuta. Dodajte sve začine, pa dinstajte još 5 minuta. Dodajte sitno seckan svež peršun.
Promešajte pa poslužite toplo.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TUGA DO NEBA: Preminula Katarina Trivić (22) koja je ujedinila region
DA ŽIVOT često zna biti nepravedan, surov i okrutan, ne birajući koliki teret stavlja na leđa krhkih ljudi, danas je još jednom potvrđeno. Mlada Banjalučanka Katarina Trivić (22) izgubila je bitku za život.
24. 05. 2024. u 16:07
ZELENSKI POBESNEO: Napao NATO saveznike zbog Rusije
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski napao je saveznike zbog njihove nevoljnosti da uđu u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, piše responsiblestatecraft.org, prenosi RIA Novosti.
24. 05. 2024. u 15:32
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)