BRIONSKI KROMPIR SA ĆUFTAMA NA JOVANKIN NAČIN: Jelo koje je Tito obožavao i na koje niko neće ostati ravnodušan (FOTO)
JOVANKA Broz je krompir ćufte pripremala Titu dok su provodili vreme na Brionima. Ovaj recept je naučila od svoje majke.
Jednom kada probate ovo jelo sigurno ćete ga praviti ponovo. Ukus je fantastičan, a priprema nije zahtevna ni za početnike.
Sastojci:
1 kg krompira
2 jajeta
150 g slaninice
250 g rendanog kačkavalja
50 g maslaca
50 ml ulja
Origano, biber, vegeta…
500 ml paradajz sosa
Priprema:
Staviti krompir da se kuva, a za to vreme pripremiti ćufte. Iseckati sitno crni luk pa dodati u mleveno meso, a zatim dodati i seckani beli luk. Sitno seckanu slaninicu pomešati sa smesom, a onda dodati i jaja uz začine. Dobro promešati smesu i ostaviti da odstoji nekih 30 minuta.
U posebnu činiju sipati paradajz pire (sos), ulje i kašičicu origana pa promešati. Skuvan krompir procediti i izgnječiti uz margrin, kao kada se priprema pire. U tu smesu dodati rendani kačkavalj pa ponovo promešati. Izručiti krompir u činiji za pečenje i lepo ravnomerno rasporediti. Preliti ga smesom sa paradajzom.
Ćufte poređati preko smese od krompira. Peći na 180 stepeni oko tridesetak minuta. Dodati kačkavalj preko ćuftica pa vratiti da se dopeče još desetak minuta.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)