NAPRAVITE - MEKO MESO UKRČKANO U DVE VRSTE VINA: Svinjska džigerica u sosu sa pečurkama

Novosti online

05. 12. 2023. u 12:00

PREDLAŽEMO za današnji ručak svinjsku džigericu u sosu sa pečurkama i vinom.

НАПРАВИТЕ - МЕКО МЕСО УКРЧКАНО У ДВЕ ВРСТЕ ВИНА: Свињска џигерица у сосу са печуркама

Foto Shutterstock

Svinjsku džigericu možete spremati na mnogo načina. Za danas smo pripremili fantastičan recept za sve ljubitelje ove namirnice. Ona se preliva aromatičnim sosom sa dve vrste vina. Odlična ideja su pikantni ražnjići sa svinjskom džigericom. Glavni sastojak sosa su pečurke, a dodaju se i začini poput žalfije i majčine dušice.

Sastojci:

* 3 kašike masti

* 500-600 g svinjske džigerice
* 1 glavica crnog luka


Za sos od pečuraka:

* 500 g mešavine pečuraka po izboru

* 3 kašike putera
* 1 glavica crnog luka
* 1 čen belog luka
* malo majčine dušice
* 2 iseckana lista žalfije
* 2 kašike šeri vina
* 50 ml belog vina
* 250 ml pilećeg bujona
* 100 ml pavlake za kuvanje

Recept za svinjsku džigericu u sosu sa pečurkama i vinom:

Stavite mast u tiganj, pa je zagrejte na jakoj vatri. Kada se mast istopi, dodajte svinjsku džigericu i pržite sa obe strane dok ne porumeni. Potom prebacite svinjsku džigericu u pleh za pečenje, pospite je iseckanim crnim lukom i pecite na 180°C oko 20-25 minuta.

Nakon toga, izvadite džigericu i ostavite je na toplom mestu poklopljenu, ali ne skroz. U međuvremenu, u drugom tiganju zagrejte puter na srednjoj vatri, pa dodajte očišćene pečurke. Propržite ih i kada porumene dodajte iseckani crni i beli luk i malo smanjite temperaturu. Kada pečurke omekšaju, dodajte majčinu dušicu i žalfiju. Dobro promešajte i dodajte šeri i belo vino. Pojačajte malo vatru, pa kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Sipajte pavlaku za kuvanje i mešajte dok se sastojci ne sjedine.

Iseckajte svinjsku džigericu i prelijte je sosom od pečuraka i vina. Preporučujemo i prženu svinjsku džigericu.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!