POSTAĆE VAM OMILJENI: Super fini karamel bataci
OMILjENI komad piletine ovog puta spremite na malo drugačiji način i brzo ćete zavoleti neponovljiv ukus bataka.
Sastojci:
* pileći bataci, 8 komada
* pileći bujon, 300 ml
* susam, 30 g
* maslinovo ulje, po potrebi
* so po ukusu
* biber, po ukusu
* ruzmarin, po želji
Priprema:
Batake operite, osušite ih papirnim ubrusom, posolite i pobiberite. U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, te ravnomerno propržite batake. Sklonite ih i ostavite da se prohlade. Ponovo vratite u šerpu, po želji dodajte grančicu ruzmarina, te nastavite s dinstanjem na tihoj vatri još 15 minuta. Dodajte bujon i kuvajte 20 minuta na slabijoj vatri. Kad bujon uvri, posipajte batake šećerom i okrećite ih dok se ne karamelizuju. Kad bataci sasvim omekšaju pospite susamom koji ste prethodno malo propekli u suvom tiganju.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
07. 02. 2024. u 10:13
OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00
JOŠ SLAĐI I UKUSNIJI, OTOPIĆETE SE OD MILINE: Kuglof sa kokosom
08. 02. 2024. u 10:00
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
VELjKO PROGOVORIO O KARLEUŠI: Kako je reagovao na škakljivo pitanje voditelja
BOKSER Veljko Ražnatović retko se pojavljuje u emisijama, posebno otkako se posvetio bokserskoj karijeri i svakodnevnim treninzima.
19. 05. 2024. u 12:57
Komentari (0)