PALAČINKE BEZ OKRETANJA: Recept idealan i za početnike
ČAK i ako niste vešti u pravljenju palačinki, pomoću ovog recepta, zbog kojeg nije potrebno ni da ih okrećete na šporetu, imaćete osećaj da ste već pravi stručnjak.
Palačinke su jedna od omiljenih poslastica u svetu, brzo se prave, lako umese i uglavnom nije potrebno da idete u prodavnicu jer sve sastojke imate kod kuće, pa su uvek dobra ideja kada se nekome u domu prijede nešto slatko.
Danas ih možemo pronaći u nekoliko verzija, od američkih koje su i kod nas postale trend, pa do onih klasičnih tankih ispunjenih pekmezom.
Ovim receptom ćete dobiti veću količinu palačinki, pa je možete prilagoditi svojim potrebama.
Potrebno vam je:
– 4 belanca
– 800 grama brašna
– 100 grama maslaca
– 800 mililitara mleka
– 150 grama šećera
– 2 vanilin šećera
– ulje za prženje
Priprema:
Mikserom umutite maslac, dodajte žumanca, pa naizmenično sipajte malo brašna i malo mleka. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite pripremljenu količinu brašna i mleka, kako vam se ne bi stvorile grudvice.
Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte ih u prvu smesu, ali to radite postepeno. U posebnoj posudi izmešajte vanilin i obični šećer, a ukoliko volite da isprobate različite ukuse, umesto vanilinog šećera možete staviti rum šećer ili limun šećer. Trik za palačinku jeste u tome što se šećer dodaje dok je palačinka na tiganju, zbog čega testo dobije kremasti ukus.
Tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi, ubrusom ga premažite, a potom prelijte smesom za palačinke. Palačinku pospite šećerom i čekajte dok se donja strana ne ispeče. Kada je palačinka gotova, umotajte je i slažite u posudu s poklopcem da bi ostala meka i glatka.
(Klix)
BONUS VIDEO:
TRAJE HILjADAMA GODINA: Mitovi i istine estetske hirurgije
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)