POSLALA IM KOSU I ŽELJE DA OZDRAVE: Donacija Nadice Stošić, iz Vranja, obolelim mališanima

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

22. 06. 2023. u 19:03

Sreća, radost, a opet tuga i strah. Emocije su se pomešale ovih dana kod Nadice Stošić (35), iz Vranja, koja boluje od progresivne multiple skleroze zbog koje ne može da hoda.

ПОСЛАЛА ИМ КОСУ  И ЖЕЉЕ ДА ОЗДРАВЕ: Донација Надице Стошић, из Врања, оболелим малишанима

Foto: J.S.

Nada za zaustavljenje bolesti je klinika u Moskvi i skupo lečenje matičnim ćelijama. Sakupljen je novac, ona uskoro putuje, a u međuvremenu odsekla je svoju dugu, lepu kosu i donirala je deci koja se leče od raka.

- Moja kosa je jako "neposlušna", ali iskreno se nadam da će bar jednom detetu vratiti samopouzdanje i osmeh na lice. Jedna od mojih sestara je frizerka i pomogla mi je da odsečenu kosu pripremimo i pošaljemo. To je moje skromno hvala za sve dobro što mi se dešavalo poslednjih meseci kada je za moje lečenje prikupljana za mene nedostižna suma novca - kaže Nadica.

Foto: J.S.

 

Duga kovrdžava kosa je njen zaštitni znak, a pismo koje je poslala sa odsečenom kosom svedoči da humanost rađa humanost i stvara začarani krug dobrote.

- Imam multiplu sklerozu i ove nedelje idem na tretman izmene matičnih ćelija. Primaću hemoterapiju i kada sam to saznala odlučila sam da svoju kosu doniram deci... Nadam se da ćete uspeti da napravite perike ... - napisala je u propratnom pismu Nadica.

U 28. godini dobila je dijagnozu, tada je već bila majka dvojice sinova. Bolest je sve promenila, danas više ne može da se kreće bez pomoći. Iscrpela je sve mogućnosti lečenja u Srbiji, a njena nada je sada u jedinstvenoj metodi koja se primenjuje u Rusiji.

Foto: J.S.

 

- Kontaktirali smo sa klinikom, dobili mišljenje i predračun. Znam da nisam sama, bogata sam žena jer imam brata i četiri sestre, ali 50.000 evra za naše skromne porodice bilo je nedostižno. A onda su se svi ujedinili i pomogli, čak je i Nikola Rokvić održao koncert za mene i još dve žene kojima je potrebno lečenje u inostranstvu: Adrijanu i Snežu. Hvala mu na tome. Ne samo njima, već i svim mojim sugrađanima koji su neumorno pomagali - priča ova lepa Vranjanka.

Foto: J.S.

 
 

Nadica je jedna od tri žene za čije lečenje su Vranjanci organizovali sajmove, bazare, koncerte, sportske događaje da bi prikupili novac za njihovo lečenje. Prva, Adrijana Simonova je već završila prvu etapu lečenja u Atini. Ona je mlada majka koja boluje od karcinoma, za Nadičino lečenje u Moskvi je prikupljen novac, dok Snežana Stanković čeka transplantaciju bubrega u Belorusiji i nju do cilja deli još tri miliona dinara.

Uputila apel i za Snežanu

NADICA je uputila apel svima koji su u mogućnosti da pošalju bar jednu SMS poruku na broj 3030 sa sadržajem 1447 ili daju koliko mogu na 160-6000001614904-02 kako bi Snežana Stanković otišla što pre na zakazanu transplantaciju bubrega.

Foto: J.S.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!