MARKO OSVOJIO PUSTINJU: SAKUPIO 60.000 evra, za Maksimovu gensku terapiju sada nedostaje još trećina ove svote

J. Stojković

26. 12. 2023. u 18:57

PRETRČAO je Vranjanac Marko Nikolić 1.420 kilometara kroz vrelu marokansku pustinju i sakupio 60.000 evra za lečenje petogodišnjeg Maksima Milenkovića, iz Niša. Za neophodnu terapiju, mališana koji boluje od retkog genskog poremećaja, Nikolić je pre 27 dana krenuo na iscrpljujući i težak humanitarni put do Marakeša. Sve prepreke i iskušenja je savladao samo da bi pomogao malenom Nišliji.

МАРКО ОСВОЈИО ПУСТИЊУ: САКУПИО 60.000 евра, за Максимову генску терапију сада недостаје још трећина ове своте

Foto: Privatna arhiva

- Hvala Bogu i svim dobrim ljudima koji su mi dali snage da izdržim kada mi je bilo najteže - kaže Marko. - Borio sam se 27 dana protiv nehumanih uslova. Jaki vetrovi, sunce, peščana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, buđenje svakog dana u pet ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi, otok. Pobedio sam na kraju. Pobedio sam samog sebe. Sve ću nedaće na ovom putu zaboraviti, samo da se do kraja godine prikupi novac za Maksima. Nedostaje još oko 20.000 evra da ovaj mališan dobije gensku terapiju koja mu život znači.

Ceo ovaj humanitarni poduhvat, Marko je delio sa pratiocima na društvenim mrežama i juče im se po završetku misije obratio i zahvalio što su bili uz njega.

- Ujedinili smo još jednom ceo Balkan, sve dobre ljude. Ponosan sam na sve one koji su uplaćivali za Maksima - poručio je Marko i objasnio da je on samo pokretač, a da su "ljudi" bili glavna karika u ovoj humanoj priči.

Maksim je rođen prevremeno, ali bez komplikacija na porođaju. Pušten je iz bolnice kao zdrava beba. Posle mesec dana dobio je infekciju - urosepsu. Od tada počinje Maksimova borba. Dobio je prvi epileptični napad, počeo je da gubi na kilaži, da otežano diše, izgubili su mu se svi refleksi. Magnetna rezonanca je pokazala da ima oštećenje mozga, a EEG da ima infantilne spazme koje se ne mogu odstraniti operativnim zahvatom, već samo lekovima.

Pomoć

NIKOLIĆ je pozvao sve da nastave da šalju SMS sa sadržajem 61 na broj 3800 ili da upišu 500 i pošalju poruku na broj 3030. Uplate mogu da se obave i na račun 160-6000000042981-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu